anunturi auto gratuite  
   

UE aproba noua taxa de inmatriculare!

Adaugat la: 18 Jul 2008
Vizualizari: 03392
Adaugat de: Bary Tags: taxa de prima inmatriculare, taxa auto, taxa de poluare, taxa de mediu

Comisia Europeana a fost de acord cu noua modalitate de calculare a taxei de prima inmatriculare din Romania, a declarat Adrian Ciocanea, seful Departamentului pentru Afaceri Europene, ieri la Bruxelles.

Oficialii romani au prezentat noul sistem de calcul - care deocamdata nu a fost dat publicitatii in detaliu - celor de la Bruxelles, iar acestia au constatat ca el este in concordanta cu legislatia europeana.

Este de asteptat ca noua taxa de prima inmatriculare sa fie adoptata printr-o ordonanta de urgenta, moment in care vom sti si cat anume avem de platit pentru fiecare masina in parte.

Noul sistem avantajeaza masinile foarte vechi, pentru ca nivelul taxei de inmatriculare este mai mare pentru masinile noi (in functie si de gradul de poluare al acestora) si scade progresiv pentru masinile vechi. De exemplu, taxa pentru o masina noua creste chiar si de trei ori, in timp ce pentru masinile foarte vechi ea se va miscora pana intr-acolo incat nu va mai impiedica importul acestora, asa cum facea pana acum.

Partea proasta a noii taxe de inmatriculare sta chiar in taxarea destul de usturatoare a masinilor noi, Guvernul cazand dintr-o extrema in cealalta. Se pare, de exemplu, ca pentru un Logan de 1.4 litri taxa va fi de 420 de euro, in timp ce pentru un motor de 1.9 litri Euro 4 aceasta va ajunge si la 1000 de euro!

O masina Euro 3 cu motor de 1.6 litri va fi taxata insa cu mai putin de 1000 de euro, fapt care va determina in mod sigur o crestere masiva a importului acestor masini.

Doar atat stim deocamdata despre noua varianta de taxare, vom reveni cu amanunte imediat ce le obtinem.

Sursa:Drive-Test.ro


 
Media a 10 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Calculator Noua Taxa Auto-www.salonauto.ro
22 Sep 2008
Salonauto.ro ofera posibilitatea utlizatorilor sai sa calculeze taxa de poluare pentru autovehicule din import valabila incepand cu 01.07.2008. Modificarea cuantumului acestei taxe a dus la cresterea considerabila a importului de autoturisme second-hand, in special de productie germana, cu fabricatie intre 1993-2003, Euro 2 sau Euro 3, functionand foarte bine principiul ca ce face neamtul nu se strica.
Senatul anuleaza taxa auto!
18 Jul 2008
Senatul a adoptat astazi anularea taxei auto, cu 45 de voturi pentru si 6 voturi impotriva. Daca si Camera Deputatilor va adopta propunerea PD-L de anulare a taxei de inmatriculare, atunci toti posesorii auto care au platit taxa auto isi vor primi banii inapoi in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Motivele anularii acestei taxe sunt simple: aceasta contravine Tratatului de Aderare a Romaniei la UE si nivelul taxei este foarte mare raportat la veniturile romanilor.
Taxa auto 2008 a fost adoptata de Guvern
18 Jul 2008
Guvernul a adoptat astazi ordonanta de urgenta prin care este introdusa noua taxa auto. Conform acestei ordonante, de la 1 iulie 2008 vom plati mai putin pentru masinile mai vechi, si mai mult pentru masinile mai noi.
Copyright © 2005 - 2022 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate