anunturi auto gratuite  
   

Taxa auto 2008 a fost adoptata de Guvern

Adaugat la: 18 Jul 2008
Vizualizari: 06221
Adaugat de: Bary Tags: taxa de prima inmatriculare, taxa auto, taxa de poluare, taxa de mediu

Taxa auto 2008 a fost adoptata de Guvern

Guvernul a adoptat astazi ordonanta de urgenta prin care este introdusa noua taxa auto. Conform acestei ordonante, de la 1 iulie 2008 vom plati mai putin pentru masinile mai vechi, si mai mult pentru masinile mai noi.

Tot pentru combaterea poluarii, masinile Euro 4 si Euro 3 cu vechime mai mica vor fi taxate cel mai mult, in timp ce rablele Euro 2 si non-Euro cu vechime foarte mare vor fi taxate mai putin, dar suficient de mult pentru ca romanii care doresc sa-si cumpere aceste masini de 10-12 ani vechime din Vest sa trebuiasca a plati din nou cel putin 20-30% din pretul acestora.

Puteti sa va calculati singuri taxa pe care o veti plati de la 1 iulie accesand calculatorul de taxa auto pus la dispozitie de site-ul nostru.

Guvernul doreste ca banii stransi in urma taxarii cetatenilor care inmatriculeaza masini in Romania sa finanteze programul de stimulare a innoirii parcului auto national. Astfel, cei 700.000 de romani care vor inmatricula autoturisme in 2008 vor finanta cei 40.000 de romani care isi vor radia rablele pana in decembrie acest an.

In plus, pe principiul conform caruia una sau doua directii de actiune sunt mai eficiente atunci cand sunt bani putini, Guvernul a decis deja ca banii stransi de pe urma taxei auto se vor duce in 8 directii, mergand de la realizarea de spatii verzi in localitati, pana la proiecte privind producerea energiei din vant, caldura pamantului, lumina soarelui si balegar.

Nu au fost uitati nici biciclistii, care astfel vor putea fi recunoscatori celor care platesc 1000 de euro in plus pentru o masina Euro 4 nou-nouta, pentru ca din acesti bani ei vor beneficia de piste dedicate in orase. Regiile autonome de apa, gaz si electricitate au anuntat de altfel ca acestea vor fi presarate chiar si cu obstacole de genul guri de canal deschise si santuri neastupate, pregatite special pentru biciclisti din banii publici.

Guvernul a dat dovada de transparenta in privinta taxei auto, invitand circa 100 de cetateni romani sa isi expuna ideile si doleantele cu privire la aceasta taxa. In urma evenimentului, (o premiera in Romania), s-a intocmit un Raport Sintetic. La ora scrierii acestui articol avem doar informatii ca din acest Raport Sintetic au fost retinute si introduse in textul de Ordonanta un numar de zero (0) idei, intarind ideea unei atentii deosebite acordate de Guvern parerilor cetatenilor sai.

Puteti citi aici textul Ordonantei de Urgenta pentru Taxa de Poluare. De asemenea, va mai puteti exprima multumirea cu privire la aceasta taxa cu ocazia alegerilor locale si generale desfasurate in timpul acestui an. Daca prin absurd noua taxa nu este pe placul dvs., puteti actiona statul in judecata, dar facand astfel dovediti, asa cum au spus si guvernantii, ca nu intelegeti care este rolul deosebit al acestei taxe auto in planul cincinal de ecologizare a Romaniei.

Pentru a vedea pe viu masurile coerente luate de Guvern pentru a stavili poluarea in Romania, va invitam sa vizitati vaile si culmile muntilor Lotrului (sau a oricaror alti munti din Romania), unde veti putea admira cu ochii vostri defrisarile masive ale versantilor si lipsa oricarei reactii din partea autoritatilor guvernamentale.

Va uram succes!

Sursa: Drive-Test.ro


 
Media a 8 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Calculator Noua Taxa Auto-www.salonauto.ro
22 Sep 2008
Salonauto.ro ofera posibilitatea utlizatorilor sai sa calculeze taxa de poluare pentru autovehicule din import valabila incepand cu 01.07.2008. Modificarea cuantumului acestei taxe a dus la cresterea considerabila a importului de autoturisme second-hand, in special de productie germana, cu fabricatie intre 1993-2003, Euro 2 sau Euro 3, functionand foarte bine principiul ca ce face neamtul nu se strica.
Senatul anuleaza taxa auto!
18 Jul 2008
Senatul a adoptat astazi anularea taxei auto, cu 45 de voturi pentru si 6 voturi impotriva. Daca si Camera Deputatilor va adopta propunerea PD-L de anulare a taxei de inmatriculare, atunci toti posesorii auto care au platit taxa auto isi vor primi banii inapoi in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Motivele anularii acestei taxe sunt simple: aceasta contravine Tratatului de Aderare a Romaniei la UE si nivelul taxei este foarte mare raportat la veniturile romanilor.
18 Jul 2008
Guvernul Romaniei a decis sa supuna discutiei publice o noua varianta a taxei de poluare auto (a III-a), care a fost dupa cate se pare si pe placul Comisiei Europene.Conform acestei noi grile de calcul, masinile Euro4 si Euro3 vor plati taxa in functie de cantitatile de CO2 emise care sunt trecute in cartea de identitate a masinii, cu o reducere de 5% a valorii taxei pentru fiecare an de vechime al masinii. Taxa va lua in calcul atat emisiile de noxe cat si capacitatea cilindrica.
Copyright © 2005 - 2022 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate