anunturi auto gratuite  
   

Senatul anuleaza taxa auto!

Adaugat la: 18 Jul 2008
Vizualizari: 11179
Adaugat de: Bary Tags: taxa de prima inmatriculare, taxa auto, taxa de poluare, taxa de mediu

Senatul anuleaza taxa auto!

Senatul a adoptat astazi anularea taxei auto, cu 45 de voturi pentru si 6 voturi impotriva. Daca si Camera Deputatilor va adopta propunerea PD-L de anulare a taxei de inmatriculare, atunci toti posesorii auto care au platit taxa auto isi vor primi banii inapoi in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii.

Motivele anularii acestei taxe sunt simple: aceasta contravine Tratatului de Aderare a Romaniei la UE si nivelul taxei este foarte mare raportat la veniturile romanilor. In plus, s-a invocat si tratamentul discriminatoriu intre cetatenii care inmatriculeaza masini si cei care le au deja inmatriculate.

Guvernul a cazut in propria capcana, pentru ca reprezentantii sai au declarat in repetate randuri ca taxa auto nu aduce cine stie ce bani la buget. E vorba de circa 165 de milioane de euro pentru 2008, bani care nu se vor mai incasa. Este posibil ca si programul Rabla sa fie in pericol, autoritatile legand acest program de reusita taxei auto.

Ramane de vazut care va fi reactia Camerei Deputatilor, acolo unde insa partidele care au votat anularea taxei (PD-L, PC, PSD) au, de asemenea, majoritatea absoluta.

Puteti calcula aici taxa auto care ar trebui platita de la 1 iulie.

Sursa: Evz.ro


 
Media a 40 voturi: 3.60

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Calculator Noua Taxa Auto-www.salonauto.ro
22 Sep 2008
Salonauto.ro ofera posibilitatea utlizatorilor sai sa calculeze taxa de poluare pentru autovehicule din import valabila incepand cu 01.07.2008. Modificarea cuantumului acestei taxe a dus la cresterea considerabila a importului de autoturisme second-hand, in special de productie germana, cu fabricatie intre 1993-2003, Euro 2 sau Euro 3, functionand foarte bine principiul ca ce face neamtul nu se strica.
Taxa auto 2008 a fost adoptata de Guvern
18 Jul 2008
Guvernul a adoptat astazi ordonanta de urgenta prin care este introdusa noua taxa auto. Conform acestei ordonante, de la 1 iulie 2008 vom plati mai putin pentru masinile mai vechi, si mai mult pentru masinile mai noi.
18 Jul 2008
Guvernul Romaniei a decis sa supuna discutiei publice o noua varianta a taxei de poluare auto (a III-a), care a fost dupa cate se pare si pe placul Comisiei Europene.Conform acestei noi grile de calcul, masinile Euro4 si Euro3 vor plati taxa in functie de cantitatile de CO2 emise care sunt trecute in cartea de identitate a masinii, cu o reducere de 5% a valorii taxei pentru fiecare an de vechime al masinii. Taxa va lua in calcul atat emisiile de noxe cat si capacitatea cilindrica.
Copyright © 2005 - 2022 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate