anunturi auto gratuite  
   

Taxa auto, din nou modificata!

Adaugat la: 18 Jul 2008
Vizualizari: 04748
Adaugat de: Bary Tags: taxa de prima inmatriculare, taxa auto, taxa de poluare, taxa de mediu

Primul ministru Calin Popescu Tariceanu pare a fi fost adus cu picioarele pe pamant de catre reprezentantii ONG-urilor de mediu, cu care s-a intalnit ieri seara.

In urma discutiilor cu acestia, premierul a declarat ca propunerea instituirii unui sistem de taxare bazat pe o formula simpla, pe principiul 'poluatorul plateste' i se pare foarte buna. Ar fi vorba de 'o formula simpla, legata de nivelul taxei si de nivelul de emisii de CO2', care ar taxa mai mult masinile mai poluante, probabil indiferent de vechime.

Noutatea majora este ca in mod absolut sigur taxa auto pregatita pentru 1 iulie se va modifica, premierul dand asigurari in acest sens.

In schimb nu a clarificat daca taxa de prima inmatriculare va fi inlocuita de un sistem de taxare anuala aplicabil tuturor masinilor de pe piata, asa cum ar fi normal (si in parametri suportabili social).

In aceeasi seara, ministrul finantelor, Varujan Vosganian, a amenintat ca Ford nu va incheia contractul de privatizare a uzinei din Craiova si ca Renault isi va muta investitiile din Romania in cazul in care taxa ar fi abrogata. Cum oficialii Dacia au aratat deja in mod clar ca sunt impotriva unei taxe mai scazute, este dificil de imaginat care ar fi cuantumul care sa multumeasca pe toata lumea.

Sursa: Drive-Test.ro


 
Media a 5 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Calculator Noua Taxa Auto-www.salonauto.ro
22 Sep 2008
Salonauto.ro ofera posibilitatea utlizatorilor sai sa calculeze taxa de poluare pentru autovehicule din import valabila incepand cu 01.07.2008. Modificarea cuantumului acestei taxe a dus la cresterea considerabila a importului de autoturisme second-hand, in special de productie germana, cu fabricatie intre 1993-2003, Euro 2 sau Euro 3, functionand foarte bine principiul ca ce face neamtul nu se strica.
Senatul anuleaza taxa auto!
18 Jul 2008
Senatul a adoptat astazi anularea taxei auto, cu 45 de voturi pentru si 6 voturi impotriva. Daca si Camera Deputatilor va adopta propunerea PD-L de anulare a taxei de inmatriculare, atunci toti posesorii auto care au platit taxa auto isi vor primi banii inapoi in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Motivele anularii acestei taxe sunt simple: aceasta contravine Tratatului de Aderare a Romaniei la UE si nivelul taxei este foarte mare raportat la veniturile romanilor.
Taxa auto 2008 a fost adoptata de Guvern
18 Jul 2008
Guvernul a adoptat astazi ordonanta de urgenta prin care este introdusa noua taxa auto. Conform acestei ordonante, de la 1 iulie 2008 vom plati mai putin pentru masinile mai vechi, si mai mult pentru masinile mai noi.
Copyright © 2005 - 2022 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate