anunturi auto gratuite  
   

Toyota Prius, un ecologist convins!

Adaugat la: 11 Sep 2009
Vizualizari: 01998
Adaugat de: Mihai Baghina Tags: toyota, prius, hibrid, electric

Toyota Prius, un ecologist convins!
4 imagini
Toyota Prius, un ecologist convins! Toyota Prius, un ecologist convins! Toyota Prius, un ecologist convins! Toyota Prius, un ecologist convins!

Toyota a lansat informaţii cu privire la noul Prius hibrid care va fi oferit spre testare în întreaga lume la începutul anului 2010, astfel încât societatea să poată evalua vehiculul într-un mediu din lumea reală pentru a fi apoi pregătit pentru o potenţială lansare pe piaţă.

Bazându-se pe tehnologia Hybrid Synergy Drive în care atât motorul electric cât şi cel pe benzină pot pune maşina în mişcare, bateria  nichel-metal este înlocuită cu una litiu-ion de mare putere care pot fi reîncărcată complet de la o sursă de alimentare de 230V, în numai 1,5 ore.

Noua baterie, care este mai compactă şi stochează o cantitate de energie mai mare decât cea pe care o înlocuieşte, permite lui Prius să atingă 100 km/h folosind doar modulul electric.
La o încărcare completă a bateriei, modelul hibrid poate parcurge 20 km în modulul electric. Pe distanţe mai lungi, maşina trece în întregime în modulul hibrid.

Utilizarea extinsă în modulul electric ajută la reducerea emisiilor de CO2 la mai puţin de 60 g/km, ceea ce face ca acest model să fie cel mai ecologic.

Potrivit constructorului japonez de automobile, mai mult de 500 de Prius vor fi lansate în întreaga lume la începutul anului viitor pentru programul de închiriere, cu 150 mai multe decât cele destinate pieţei europene.

Via|Carscoop


 
Media a 20 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Hyundai lansează primul vehicul complet electric, i10 BlueOn
10 Sep 2010
Hyundai a dezvăluit, în cadrul unui eveniment special din Coreea de Sud, primul vehicul complet electric, botezat „BlueOn”.Inginerilor le-a luat un an pentru a dezvolta BlueOn, care se bazează pe Hyundai i10 hatchback.BlueOn este echipat cu un motor electric care produce 61kW (82 CP) şi un cuplu maxim de 210 Nm.Energia necesară parcurgerii unei distanţe maxime de 140 km este asigurată de bateriile Li-Po (Lithium-ion Polymer) de 16.4 kWh.
Noul Peugeot 3008 Hybrid4, primul hibrid diesel
24 Aug 2010
Peugeot va prezenta în premieră mondială primul model hibrid diesel, botezat 3008 Hybrid4.Noul crossover combină unitatea turbo diesel de 2.0 litri, ce transmite roţilor din faţă o putere de 163 CP, cu un motor electric cu tracţiune pe spate.Astfel se obţine un consum de combustibil mai redus decât al hibridul tipic.
Specialiştii de la Fortune Motorsports pregătesc Honda CR-Z hibrid pentru SEMA
3 Aug 2010
Honda a anunţat deja că noua Honda CR-Z hibrid va fi prezentată la Salonul Auto de la Las Vegas din noiembrie.Specialiştii de la Fortune Motorsports au lucrat împreună cu echipa de la Tjin Edition Roadshow la tunarea bolidului hibrid.Pentru alte informaţii legate de noua Honda CR-Z hibrid va trebui sa aşteptăm data lansării, tot ceea ce ştim este că se va colabora cu numeroase companii, printre care ADV.1, JD Motorsports, MagnaFlow, Shinzo Media şi Street Glow.
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate