anunturi auto gratuite  
   

Opel Eye - acum maşinile Opel pot vedea!

Adaugat la: 22 Jun 2008
Vizualizari: 02601
Adaugat de: Bary Tags: opel, opel eye, opel insignia

Opel Eye - acum maşinile Opel pot vedea!
4 imagini
Opel Eye Opel Eye - acum maşinile Opel pot vedea! Opel Eye - acum maşinile Opel pot vedea! Opel Eye - acum maşinile Opel pot vedea! Opel Eye - acum maşinile Opel pot vedea!

Opel introduce un siste cu cameră video care ajută şoferii în două feluri: funcţia de recunoaştere a semnelor de circulaţie (Traffic Sign Recognition) citeşte marcajele de trecere interzisă şi limite de viteză prezentându-le pe panoul cu instrumente şi sistemul Lane Departure Warning ce alertează şoferul dacă iese involuntar de pe banda lui. Împreună aceste două funcţii îmbunătăţesc siguranţa condusului, reduc stresul şi pot preveni amenzile pentru depăşirile de viteză.

„Noile facilităţi oferite de Opel urmăresc filozofia companiei de a îmbunătăţi experienţa condusului, prin asistarea şoferilor fără a le reduce nivelul de control asupra automobilului. Acest lucru înseamnă că sistemul oferă informaţii conducătorului însă nu intervine” explică Hans Demant director de management Opel.

Cunoscut sub numele de Opel Eye, camera de înaltă rezoluţie cu unghi larg de acoperire a fost dezvoltată de inginerii GM/Opel în colaborare cu specialiştii Hella, Camera, localizată în partea de sus, între parbriz şi oglinda retrovizoare, detectează semnele de circulaţie şi marcajele de pe şosea cu ajutorul a două procesoare de semnal ce filtrează şi citesc informaţiile prin intermediul unui soft GM.

Sistemul poate detecta un semn rutier de la o distanţă de 100 m, imprimând-ul în memoria computerului şi comparând-ul cu semnele stocate în memorie, iar dacă acesta se potriveşte cu unul din ele, marcajul rutier apare pe display-ul panoului cu instrumente.

Sistemul afişează întotdeauna cele mai relevante informaţii pentru a conduce în condiţii de siguranţă, selectându-le numai pe cele mai importante pentru şofer. Atenţionările sunt afişate pentru câteva secunde ca un simbol situat în centrul panoului cu instrumente, iar în plus şoferii pot revedea ultimele afişaje prin apăsarea unui buton situat pe volan.

De asemenea Camera Opel Eye verifică dacă automobilul rămâne pe banda sa de circulaţie. Acest lucru ajută la prevenirea unor situaţii periculoase, precum adormitul la volan. Sistemul Lane Departure Warning poate fi oprit sau deschis prin apăsarea unui buton. Cu ajutorul acestui sistem şoferii pot fi preveniţi şi dacă este semnalat un vehicul ce se află într-un unghi mort, care nu poate fi observat în condiţii normale.

Opel Eye cu sistemele Traffic Sign Detection şi Lane Departure Warning va fi disponibil opţional pentru noul Opel Insignia, iar în viitor şi alte modele vor fi dotate cu noul sistem de siguranţă.

Sursa: InformatiiAuto.ro


 
Media a 17 voturi: 3.12

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Opel Insignia primeşte certificarea Aktion Gesunder Rücken pentru scaunele ergonomice
24 Sep 2008
Rüsselsheim. Scaunul sport ergonomic Opel Insignia a primit o apreciere rară şi entuziastă: certificatul de aprobare pentru ergonomie acordat de cunoscuta Asociatie germana de medici şi terapeuţi, Aktion Gesunder Rücken. Şi nu este prima dată când Opel primeşte asemenea lauri.
Insignia aduce schimbare pentru Opel
22 Sep 2008
• Aerodinamic: coeficient de rezistenţă la înaintare spectaculos de scăzut, de numai 0,27 • Armonios: notele de design exterior se continuă la interior • Sportiv: siluetă de coupé atât în varianta notchback, cât şi în varianta hatchback   Londra. Designul noului model Insignia r caroserie, un autoturism special este creat şi proiectat la fel ca un autovehicul standard pentru a satisface nevoile de siguranţă personală.
Opel Insignia isi dezvaluie interiorul
8 Jun 2008
Mai precis Vauxhall Insignia, aceasta fiind si ratiunea pentru care volanul este pe dreapta. Totusi, in afara pozitiei acestuia din urma, toate celelalte elemente ale interiorului vor fi identice la Opel si la Vauxhall. Din imaginile pe care le puteti vedea in galeria foto se poate intelege ca atunci cand fac un concept (recte Opel GTC), cei de la Opel n-au nicio jena sa transpuna in realitate cam toate elementele acestuia.
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate