anunturi auto gratuite  
   

Victorie in Raliul Clujului pentru echipajul Filip/Iancu

Adaugat la: 23 Jun 2009
Vizualizari: 01338
Adaugat de: Mihai Gorunescu Tags: filip, raliul clujului, clasament

Victorie in Raliul Clujului pentru echipajul Filip/Iancu
4 imagini
Victorie in Raliul Clujului pentru echipajul Filip/Iancu Victorie in Raliul Clujului pentru echipajul Filip/Iancu Victorie in Raliul Clujului pentru echipajul Filip/Iancu Victorie in Raliul Clujului pentru echipajul Filip/Iancu
  • „Dinamobilul” a castigat in deplasarea de la Cluj
  • Echipajul 79 a urcat 4 locuri in clasamentul grupei A
  • S-au strans 1.777 Euro pentru campania: „Race and Help”


Alex Filip si Bogdan Iancu au obtinut  prima victorie cu modelul Citroen C2 R2 la grupa A. Cu cele 10 puncte obtinute in Raliul Clujului, echipajul 79 a urcat pe locul secund in clasamentul general al grupei A, la un singur punct in spatele liderului.

Niciun abandon in Raliul Clujului si clasari pe podium la fiecare etapa. Acesta era palmaresul echipajului Alex Filip/Bogdan Iancu in etapa clujeana din Campionatul National de Raliuri. Editia din 2009 s-a terminat perfect, cu prima victorie la grupa A, o victorie obtinuta, ca la fotbal, in minutul 90, adica pe ultima super speciala a raliului.
Alex Filip si Bogdan Iancu au inceput Raliul Clujului cu cel mai bun timp pe prima proba speciala, urmata de mici probleme pe cea de-a doua. „Au inceput sa se aprinda mai multe beculete de avarie in bord si am redus ritmul. Nu stiu ce s-a intamplat si am preferat sa pierd cateva secunde pe aceasta proba”, a spus Alex Filip, in primul parc de service de sambata.

Linistiti de inginerii de la Colina Motors, Alex Filip si Bogdan Iancu au continuat ziua in acelasi ritm, dar au pierdut cateva secunde in duelul cu clujeanul Edwin Keleti. Dupa speciala a cincea, ultima din prima zi, echipajul 79 se afla pe pozitia a doua in clasamentul general al grupei A, la 9,3 secunde in spatele liderului. „Tinand cont de diferenta de putere intre Citroen-ul C2 R2 si masina liderului, sunt multumit cu acest rezultat. Nu am renuntat insa la prima pozitie, chiar daca nu va fi usor deloc. Maine mai avem o proba lunga pe care voi merge la maximum. Acolo este singura noastra sansa”, a spus Alex Filip, la finalul primei zile din Raliul Clujului Mobil 1.

Duminica, in ziua a doua a raliului, Alex Filip si Bogdan Iancu au mers „maxmum attack” pe speciala a sasea si au reusit sa recupereze peste 8 secunde in duelul cu Edwin Keleti. Lupta decisiva s-a dat pe ultima super speciala, Alex Filip reusind sa se impuna cu un avans de 1,8 secunde fata de urmatorul clasat la grupa A. „A fost exact ca la fotbal. Am obtinut victoria in minutul 90. A fost o super speciala in care am mers la limita si am reusit sa castigam acest raliu cu un avans de doar 8 zecimi. Este prima mea victorie cu Citroen C2 R2 si as vrea sa le multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in toata aceasta perioada si mai vreau sa dedic aceasta victorie memoriei lui Lucian Garbacea Sr., cel care a obtinut prima cupa cu aceasta masina. Cele 10 puncte de aici ne-au readus in lupta pentru titlu si vom bate pentru el pe fiecare proba speciala.”, a adaugat Alex Filip. 

„Este a treia cursa impreuna si am obtinut deja prima victorie. Raliul Clujului a fost un test important pentru noi. Au fost cinci probe foarte lungi si doua super speciale pe care ne-am inteles perfect din toate punctele de vedere. Sunt fericit ca am obtinut cele 10 puncte si ca am ajuns pe locul doi in clasamentul general al grupei A”, a spus Bogdan Iancu, copilotul echipajului 79.

Odata cu etapa de la Timisoara, echipajul cu numarul 79 a demarat si campania „Race and Help”: la fiecare cursa, sponsorii lui Alex Filip vor dona cate 5 Euro pentru fiecare kilometru de proba speciala parcurs, in scopuri caritabile. Astfel, la Raliul Clujului, echipajul 79 a parcurs 119,1 kilometri de proba speciala, ceea ce inseamna ca in contul actiunii „Race and Help” au intrat inca 595,5 Euro, bani care vor fi donati de Colina Motors. Sumat totala stransa pana acum, pentru Fundatia Hospice „Casa Sperantei” Brasov, este de 1.777 Euro.

Urmatoarea etapa din Campionatul National de Raliuri Dunlop este programata, in perioada 16 – 18 iulie, pe specialele de macadam din jurul Sibiului.

REZULTATE – RALIUL CLUJULUI 2009 ( etapa a 4-a din 8) - GRUPA A *
1. Alexandru Filip/Bogdan Iancu - Citroen C2R2  01h09:07,0
2. Edwin Keleti/Victor Ponta – Renault Clio  + 00:00,8
3. Ciprian avu/Serban Tomita  – Honda Civic Type R
4. Bogdan Barbu/Sebastian Barbu – Renault Clio
5. Cristian Stefan Szabo/Aurelian Hanea – Ford Fiesta ST

Clasament general – grupa A (dupa Raliul Clujului 2009):*

1. Edwin Keleti, 24 puncte,
2. Alex Filip, 23 p,
3. Alexandru Mitroi, 18 p,
4. Ernest Mullner 16 p,
5. Lucian Garbacea jr 15 p,
6. Nistor Duval 14 p,
7. Bogdan Barbu 11 p,
8. Ciprian Savu 9 p,
9. Lucian Garbacea 5 p,
10. Cristian Stefan Szabo, 4 p,
11. Cristian Enache 3 p,
12. Adrian Dragan 2 p, -. Szabo Csongor 2 p,
14. Mircea Calin Bucur 1 p.

Via|www.alexandrufilip.ro


 
Media a 5 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate