anunturi auto gratuite  
   

Siguranta activa

Adaugat la: 27 Sep 2008
Vizualizari: 01257
Adaugat de: Bary Tags: siguranta activa, abs, asr, esp

Siguranta activa

Siguranta activa inglobeaza ansamblul elementelor care usureaza misiunea conducatorului auto si limiteaza riscul accidentelor. Aportul Renault in acest domeniu include imbunatatirea vizibilitatii, tinuta de drum, capacitatea de franare, precum si confortul pentru sofer si pasageri.


Vizibilitatea
Cu cat soferii observa un obstacol mai repede, cu atat pot sa anticipeze mai bine un eventual pericol. Asa incat, o buna vizibilitate a drumului este factorul de siguranta primordial. Suprafetele intinse de geam ale automobilelelor Renault, mai ales la monovolume (precum Espace, Scenic si Twingo) largesc campul de vizibilitate al soferului si ofera o panorama excelenta de jur-imprejur.
Se stie ca 50% dintre victimele accidentelor de circulatie au fost implicate in coliziuni produse pe timpul noptii. Pentru ameliorarea vizibilitatii noaptea, Renault a echipat vehiculele sale cu o noua generatie de faruri cu xenon care raspandesc o lumina foarte asemanatoare cu cea a zilei. Farurile de intalnire lumineaza drumul mai bine, facand mai usoara observarea detaliilor si contrastelor.

Franarea
O masina care franeaza bine si intr-un timp foarte scurt este o masina sigura. Pentru a imbunatati capacitatea si intensitatea de franare a automobilelor sale, Renault utilizeaza patru sisteme electronice de ultima generatie:
- Asistenta la franarea de urgenta detecteaza conditiile de urgenta in functie de rapiditatea cu care soferul actioneaza frana, amplificand forta franarii (care este controlata de ABS) ;
-ABS (Sistem anti-blocare ) impiedica blocarea rotilor, chiar si in cazul franarii de urgenta, permitand controlul aspra vehiculului;
-ASR (Sistem anti-patinare) impiedica patinarea rotilor la demaraj, mai ales pe timp ploios ;
-ESP (Control dinamic al traiectoriei) faciliteaza controlul traiectoriei vehiculului in viraje, sau in caz de manevre bruste.

Confort la bord
Cercetarile asupra comportamentului automobilistilor au aratat ca atunci cand temperatura din habitaclu creste peste 30°C, riscul de a parasi carosabilul creste, de semenea, cu 30%. De aceea, trebuie sa avem in vedere intotdeauna ca temperatura din habitaclu sa fie tot timpul bine reglata. Renault a gasit solutia: parbrizul atermic, cu o pelicula subtire inserata in structura parbrizului care respinge razele infrarosii.

via|renault romania


 
Media a 6 voturi: 3.17

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate