anunturi auto gratuite  
   

Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie

Adaugat la: 18 Mar 2010
Vizualizari: 01971
Adaugat de: Mihai Baghina Tags: nissan, leaf, electric

Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie
9 imagini
Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie Noul automobil electric al lui Nissan, botezat Leaf, va fi construit şi în Marea Britanie

Marea Britanie va deveni a treia ţară de producţie a noului Nissan electric, botezat Leaf.

Producţia de serie va începe în Oppama, Japonia, în cursul acestui an, urmată de Smyrna, Tennesse şi SUA în 2012.Uzina japoneză din Sunderland, Marea Britanie, va începe producţia în 2013, cu o capacitate anuală iniţială de aproximativ 50.000 de unităţi.

Nissan a spus că, de asemenea, construcţia bateriei litiu-ion la Sunderland va începe în aprilie anul acesta, cu o capacitate anuală de producţie de 60.000 de unităţi, producţie ce reprezintă o investiţie de peste 468.2 mil. €, şi care va asigura 2250 de locuri de muncă.Tot aici, va începe în 2012 fabricarea bateriilor pentru vehiculele electrice ale lui Renault, partener Nissan.

Investiţiile lui Nissan vor fi susţinute de o sumă de 20.7 mil. € oferită de guvernul britanic şi de un pachet de finanţare de până la 220 mil. € propus de Banca Europeană de Investiţii.

Nissan Leaf este un hatchback compact construit pe o platformă cu totul nouă,  propulsat de un motor electric de 107 CP cu tracţiune pe faţă.Bateria litiu-ion poate fi încărcată şi de la o priză de acasă, asigurând funcţionarea pe o distanţă de 160 km.

Nissan Leaf va fi comercializat şi în tările din Europa, printre care şi România, cu un preţ de pornire estimat la 26.000 €.


 
Media a 4 voturi: 5.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Hyundai lansează primul vehicul complet electric, i10 BlueOn
10 Sep 2010
Hyundai a dezvăluit, în cadrul unui eveniment special din Coreea de Sud, primul vehicul complet electric, botezat „BlueOn”.Inginerilor le-a luat un an pentru a dezvolta BlueOn, care se bazează pe Hyundai i10 hatchback.BlueOn este echipat cu un motor electric care produce 61kW (82 CP) şi un cuplu maxim de 210 Nm.Energia necesară parcurgerii unei distanţe maxime de 140 km este asigurată de bateriile Li-Po (Lithium-ion Polymer) de 16.4 kWh.
Nissan Note aduce câteva modificări pentru anul 2011
18 Aug 2010
Constructorul auto britanic, Nissan, introduce modelului anului 2011 câteva modificări subtile, precum şi un echipament mult mai performant.În plus, noul Nissan Note va respecta normele Euro 5.În ceea ce priveşte design-ul exterior, mânerele portierelor sunt acum argintii, iar  ramele geamurilor au fost vopsite într-un negru lucios, pentru versiunile Acenta şi Tekna.
Nissan X-Trail SUV, acum şi în Europa
2 Aug 2010
Nissan a lansat versiunea europeană a lui X-Trail SUV, care va ajunge în showroom-uri în luna septembrie a acestui an. Design-ul exterior al lui X-Trail include o grilă redesenată, faruri şi spoiler frontal, alături de bara spate, triple, luminile LED şi setul de jante din aliaj de 17-18 inch.
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate