anunturi auto gratuite  
   

Primele autovehicule ecologice Mazda cu motoare pe hidrogen sunt deja prezente în Europa

Adaugat la: 20 Oct 2008
Vizualizari: 02033
Adaugat de: Bary Tags: mazda, europa.hidrogen

Primele autovehicule ecologice Mazda cu motoare pe hidrogen sunt deja prezente în Europa

Mazda Motor Corporation anunţă începerea testelor de validare pe drumurile europene pentru modelul Mazda RX-8 Hydrogen RE (echipat cu motor rotativ). Vehiculele vor circula în Norvegia în cadrul colaborării cu Hydrogen Road of Norway (HyNor), un proiect ce urmăreşte să implementeze o reţea de transport ecologică, bazată pe utilizarea hidrogenului sub formă de combustibil. După încheierea testelor de validare efectuate de Mazda, alte 30 de unităţi vor fi livrate în sistem leasing către HyNor. Este pentru prima dată când un vehicul Mazda echipat cu motor rotativ cu alimentare pe hidrogen va rula pe drumurile publice în afara Japoniei.

Modelul RX-8 Hydrogen RE este un alt exemplu de implementare a strategiei “Sustainable Zoom-Zoom”. Aceasta vizează dezvoltarea de noi tehnologii cu un impact din ce în ce mai mic asupra mediului, dar asigură în acelaşi timp plăcerea de a conduce şi siguranţa pasagerilor. Mazda este singurul producător auto la nivel mondial care produce motoare rotative RENESIS de serie. Configuraţia unică a acestui propulsor facilitează arderea hidrogenului mai bine decât cea a unui motor convenţional şi în acelaşi timp permite cu uşurinţă trecerea de la alimentarea cu benzină la un combustibil alternativ.

Motorul din echiparea RX-8 Hydrogen RE permite şoferului să alterneze alimentarea între benzină şi hidrogen în funcţie de disponibilitatea fiecărui combustibil şi a infrastructurii necesare. Pe parcursul procesului de validare modelul va fi expus la diferite evenimente pentru cei interesaţi să achiziţioneze un astfel de vehicul.

“Participarea în cadrul proiectului HyNor marchează evoluţia noastră către un nou nivel”, declară Akihiro Kashiwagi, Mazda Program Manager responsabil pentru dezvoltarea motorului rotativ pe hidrogen. “Suntem bucuroşi să contribuim la construirea unei societăţi bazate pe energia generată de hidrogen în Norvegia. Mazda urmăreşte să utilizeze informaţiile rezultate din acest proiect în viitor pentru evoluţia vehiculelor cu motorizare pe hidrogen.”

via|mazda romania


 
Media a 10 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Mazda2 facelift işi va face debutul la Paris
23 Aug 2010
Mazda a anunţat că Mazda2 facelift va fi lansată în premieră europeană la Salonul Auto de la Paris din septembrie.Ca şi modelul prezentat la Salonul Auto de la Los Angeles, Mazda2 facelift beneficiază de o bară frontală redesenată şi de o grilă care pare că „zâmbeşte”, alături de alte modificări minore în interior.Alte îmbunătăţiri includ un saşiu optimizat pentru un confort mai bun şi o nouă versiune a transmisiei automate.
Noua Mazda CX-7 pregătită pentru 2010
28 Oct 2009
Mazda a anunţat că facelift-ul lui CX-7, "Sports Crossover" va ajunge în showroom-urile din Europa la 1 noiembrie, cu preţuri ce pornesc de la 28442 EUR. Mazda CX-7 va fi disponibil cu un motor turbo diesel de 2.2 litri care generează 173 CP şi 400 Nm, parametrii ce ii vor permite să atingă 100km/h în doar 11,3 secunde şi o viteză maximă de 199 km/h. În plus, va beneficia şi de un consum redus de combustibil de 7,5 l/100km.
Noua fatada a lui Mazda BT-50 2009 introdusa in Europa
16 Oct 2008
In urma debutului la salonul auto de la Londra la inceputul acestuia an, Mazda a anuntat lansarea pe piata europeana a variantei cu facelift a camionetei BT-50. Ultimele noutati la exterior includ o parte frontala revizuita care contine acum o noua grila fata si faruri cu aspect silver, impreuna cu jantele de 16 inch din aliaj pentru modelele 4x4.
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate