anunturi auto gratuite  
   

Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring

Adaugat la: 28 May 2009
Vizualizari: 01597
Adaugat de: Mihai Gorunescu Tags: scirocco, scirocco r

Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring
6 imagini
Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring Noul Scirocco R-premiera mondială la Nürburgring

Nu putea exista un loc şi un moment mai bun pentru o premieră mondială: în paralel cu startul în cursa de 24 de ore de la Nürburgring, Volkswagen a prezentat în premieră mondială noul Scirocco R.
După aproximativ un an de la lansarea pe piaţă a celei de-a treia generaţii a modelului Scirocco, Volkswagen a prezentat la Nürburgring cel mai puternic Scirocco realizat până în prezent în producţia de serie.
Motorul său cu patru cilindri cu supraalimentare TSI de 2,0 l se remarcă cu o putere de 195 kW / 265 CP şi un cuplu motor de 350 newton-metri – efectul dinamic este la fel de impresionant ca trenul de rulare care, printre altele graţie noului sistem de blocare transversală a osiei faţă XDS garantează caracteristici optime de tracţiune.

Din punct de vedere al aspectului, Scirocco R respectă în mare parte liniile modelului Scirocco GT24 conceput pentru cursele automobilistice: în secţiunea frontală, prin admisiile generoase de aer din bara de protecţie, inginerii au asigurat o răcire optimă a motorului şi a frânelor, la acestea adăugându-se spoilerul frontal integrat, precum şi farurile bixenon. Secţiunea posterioară este dominată de spoilerul la nivelul plafonului, cu dimensiuni mai mari în comparaţie cu versiunea de serie, un difuzor de culoare neagră strălucitoare, precum şi capetele cromate ale ţevii de eşapament cu două ieşiri. Aspectul lateral este marcat de pragurile impresionante, precum şi de jantele din aliaj uşor de 18 ţoli tip „Talladega" create special pentru acest model.

Potenţialul oferit de noul Scirocco R a fost demonstrat din nou de Volkswagen cu ocazia unei curse de 24 de ore, la volanul versiunii de concurs. În total au concurat cinci maşini Scirocco, conduse, printre altele, de dr. Ulrich Hackenberg, directorul de marcă al Volkswagen, responsabil pentru dezvoltarea tehnică, de dublul campion mondial de raliu Carlos Sainz, precum şi de câştigătorul raliului Dakar din acest an, Giniel de Villiers.

Via|Volkswagen Romania


 
Media a 6 voturi: 3.17

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Volkswagen Scirocco a ajuns la 100000 de unităţi vândute
6 Aug 2010
Automobilul 100.000 ce aparţine celei de-a treia generaţii a lui Scirocco a ieşit până astăzi de pe linia de producţie a uzinei Wolkswagen Autoeuropa din Portugalia, după doar doi ani de la lansarea pe piaţă a modelelor coupe compact şi hatchback. Ceea ce vă putem reaminti despre Wolkswagen Scirocco R este propulsorul TSI de 2.0 litri, caroseria albastră metalizată şi interiorul Titan Black.
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate