anunturi auto gratuite  
   

Crash-Test BMW Seria 3 2005

Crash-Test BMW Seria 3 2005
4 imagini | 1 video
Ocupant adult
35
 
Ocupant copil
39
Protectie pietoni
4
 

Rezultate test

Ocupant adult Total: 35 puncte |
  Bine
  Adecvat
  Marginal
  Slab
  Foarte slab
Impact frontal sofer Impact frontal pasager Impact lareral sofer
Ocupant copil Total: 39 puncte |
 
Protectie pietoni Total: 4 puncte |

Comentarii
Seria 3 a obţinut un maxim de cinci stele pentru protecţia pasagerilor. Habitaclul a rămas stabil oferind o protecţie bună ocupanţilor. Maşina a obţinut aproape punctajul maxim în cazul impactului frontal. Are în dotare un sistem inteligent de avertizare pentru centura de siguranţă. Protecţia copiilor este bună, dar a fost depunctată serios deoarece pietonii au avut de suferit în timpul coliziunii.

Impact frontal
Caroseria a suferit puţine transformari în urma impactului, iar uşa şoferului s-a deschis normal. Sistemele de securitate prezente în varianta standard (air-bag cu deschidere în doua trepte, centuri cu pre-tensionare, limitatoare de greutate şi structura stabilă) au reuşit să protejeze foarte bine pasagerii, sarcinile exercitate asupra manechinelor fiind reduse. Designul bordului a suferit transformari semnificative pentru a proteja genunchii şi picioarele pasagerilor (în special partea superioară). Cursa pedalelor în momentul impactului a fost bună, eliminând riscul de rănire.

Impact lateral

Protecţia este sporită de prezenţa airbag-urilor laterale pentru protectia toracelui şi a pelvisului şi de airbag-urile cortină pentru capul pasagerilor. Seria 3 a obţinut un punctaj foarte bun, aproape de scorul maxim.

Protecţia copiilor
Maşina testată a beneficiat de un sistem manual de decuplare a airbag-ului pentru locul din dreapta faţă cu avertizare luminoasă, împreună cu un mesaj text pe un ecran aflat lângă oglinda retrovizoare. Copii au fost foarte bine protejaţi in scaunele Fair Bimbo Fix. Desi exista atât o pictograma pe stâlpul uşii faţă, cât şi un sticker pe parbriz, acestea nu avertizează în nici un fel pasagerii asupra modului de montare al unui scaun pentru copil cu orientare spre înapoi.

Protecţia pietonilor
Maşina a obţinut doar 4 puncte din cele 36 posibile. Doar mici zone din capotă pot oferi un anumit grad de protectie pentru corpul pietonilor. Rezultatul obţinut este sub aşteptări pentru un model nou.

Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate