anunturi auto gratuite  
   

Grupurile BMW şi PSA Peugeot Citroen colaborează în folosul automobilului

Adaugat la: 3 Feb 2010
Vizualizari: 02657
Adaugat de: Mihai Baghina Tags: bmw, psa, peugeot, citroen, euro 6

Grupurile BMW şi PSA Peugeot Citroen colaborează în folosul automobilului
2 imagini
Grupurile BMW şi PSA Peugeot Citroen colaborează în folosul automobilului Grupurile BMW şi PSA Peugeot Citroen colaborează în folosul automobilului

Grupurile BMW şi PSA Peugeot Citroën au semnat un nou acord, prin care cele două societăţi vor colabora la dezvoltarea următoarelor generaţii de motoare cu 4 cilitri cu ardere pe benzină, ce vor indeplini normele Euro 6. Acordul a fost semnat marţi de către Norbert Reithofer, preşedintele consiliului de administraţie al BMW AG, şi Philippe Varin, preşedinte al Consiliului de Administratie al PSA Peugeot Citroën, la Paris.

Actuala generaţie de motoare cu patru cilindri este utilizată în ambele versiuni, cu aspiraţie naturală şi turbo, pe modelele MINI, Peugeot şi Citroen.

“Am avut întotdeauna un succes deosebit în parteneriatele stabilite, este valabil şi cazul cooperării cu grupul PSA. Suntem încântaţi să continuăm această cooperare legată de motorizări şi studiem opţiunile unei noi colaborări în viitor”, a declarat Norbert Reithofer.

Philippe Varin, Preşedintele Grupului PSA Peugeot Citroën, a declarat la rândul său:„Acest nou acord cu BMW confirmă succesul parteneriatului dintre cele 2 companii, care au realizat împreună peste 1,3 milioane de motoare începând din 2006. Sunt convins că această generaţie de motoare concepute în colaborare va înregistra acelaşi succes ca şi generaţia actuală.”

Cele două grupuri au mai colaborat şi la dezvoltarea unor componente şi sisteme pe care le-au utilizat împreună.

Via | Carscoop

 


 
Media a 6 voturi: 3.33

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Peugeot 408 sedan în America de Sud
24 Aug 2010
În urma lansării şi începerii producţiei noului sedan 408 în China la începutul acestui an, Peugeot a anunţat luni că a început construirea berlinei compacte la unzina PSA Peugeot Citroen din Palomar, Buenos Aires, Argentina.Noul Peugeot 408 sedan îşi va face debutul în America de Sud, la Salonul Auto de la Sao Paulo, Brazilia, la sfârşitul lunii octombrie.
Noul Peugeot 3008 Hybrid4, primul hibrid diesel
24 Aug 2010
Peugeot va prezenta în premieră mondială primul model hibrid diesel, botezat 3008 Hybrid4.Noul crossover combină unitatea turbo diesel de 2.0 litri, ce transmite roţilor din faţă o putere de 163 CP, cu un motor electric cu tracţiune pe spate.Astfel se obţine un consum de combustibil mai redus decât al hibridul tipic.
Status Design tunează BMW X6 SUV
15 Jun 2010
Status Design a lansat un nou pachet de tuning pentru BMW X6 SUV.Pachetul Aero pentru exterior include noi praguri laterale, LED-uri de zi inserate în spoilerul frontal, precum şi un nou spoiler spate cu sistem de evacuare dublu.Pentru a atrage atenţia potenţialilor cumpărători ai noului kit, eleronul, chederele pentru geamuri, oglinzile, grila spate şi difuzorul de aer au fost confecţionate din fibră de carbon.
Copyright © 2005 - 2024 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate