anunturi auto gratuite  
   

Tribunalul Arad: Taxa de inmatriculare, nelegala!

Adaugat la: 18 Jul 2008
Vizualizari: 03600
Adaugat de: Bary Tags: taxa de prima inmatriculare, taxa auto, taxa de poluare, taxa de mediu

Nu va grabiti sa va bucurati foarte tare, caci traim in Romania, unde deciziile unei instante de judecata nu au forta celor din America. Cu toate acestea... Tribunalul din Arad a hotarit ca taxa de prima inmatriculare incalca prevederile Tratatului de Aderare a Romaniei la Uniunea Europeana, si ca pe cale de consecinta prevederile sale nu se pot aplica, fiind nelegale.

Datorita textelor de lege care confera suprematie legilor europene, taxa de inmatriculare a fost declarata nelegala, iar suma de bani platita de reclamant va trebui restituita.

Spuneam sa nu va bucurati prea devreme pentru ca sentinta nu este definitiva si irevocabila, urmand ca Statul sa faca in mod sigur apel.

Dar vom monitoriza ceea ce se intampla si va tinem la curent. Intreaga poveste, pe site-ul juridice.ro

Sursa: Drive-Test.ro


 
Media a 5 voturi: 3.00

Adauga comentariu
Nume:
Verificare:
Comentariu:

Stiri Similare

Calculator Noua Taxa Auto-www.salonauto.ro
22 Sep 2008
Salonauto.ro ofera posibilitatea utlizatorilor sai sa calculeze taxa de poluare pentru autovehicule din import valabila incepand cu 01.07.2008. Modificarea cuantumului acestei taxe a dus la cresterea considerabila a importului de autoturisme second-hand, in special de productie germana, cu fabricatie intre 1993-2003, Euro 2 sau Euro 3, functionand foarte bine principiul ca ce face neamtul nu se strica.
Senatul anuleaza taxa auto!
18 Jul 2008
Senatul a adoptat astazi anularea taxei auto, cu 45 de voturi pentru si 6 voturi impotriva. Daca si Camera Deputatilor va adopta propunerea PD-L de anulare a taxei de inmatriculare, atunci toti posesorii auto care au platit taxa auto isi vor primi banii inapoi in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Motivele anularii acestei taxe sunt simple: aceasta contravine Tratatului de Aderare a Romaniei la UE si nivelul taxei este foarte mare raportat la veniturile romanilor.
Taxa auto 2008 a fost adoptata de Guvern
18 Jul 2008
Guvernul a adoptat astazi ordonanta de urgenta prin care este introdusa noua taxa auto. Conform acestei ordonante, de la 1 iulie 2008 vom plati mai putin pentru masinile mai vechi, si mai mult pentru masinile mai noi.
Copyright © 2005 - 2022 SalonAuto.ro toate drepturile rezervate. Creat şi găzduit de Eweb Corporate